Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13157
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 100
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22680
Smak wiosny!
Odsłon: 383
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 335
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13157
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 100
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22680
Smak wiosny!
Odsłon: 383
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 335
Składniki
Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki. Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.