Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z kurkami, kurczakiem i białym winem

Tagliatelle z kurkami, kurczakiem i białym winem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 4588

Idealne połączenie smaków, kurki podlane białym winem i słodką śmietanką.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek zeszklić na maśle z niewielką ilością oliwy z oliwek. Dodać kurki i odczekać aż puszczą sok i lekko odparują, następnie podlać wszystko białym winem i poczekać jak alkohol odparuje.

  2. Kurczaka usmażyć na oddzielnej patelni i dodać do kurek. Wlać śmietankę i poczekać aż się zagotuje. Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki. Sos można opcjonalnie zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.

  3. Ugotować makaron i dodać do sosu, aby się połączyły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń