Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z pieczarkami i szynką

Tagliatelle z pieczarkami i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1439

Dodano:

Odsłon: 2880

Pomysł na szybki i smaczny obiad.

Składniki

  • 100 g szynki
  • 100 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml.smietany 36%
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • parmezan
  • świeża bazylia
  • sól,pieprz
  • makaron tagliatelle
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Szynkę pokroić w kostkę,podsmażyć na złoty kolor na odrobinie oliwy,następnie wyjąć na talerz i na tej samej oliwie podsmażyć również na złoty kolor pieczarki,gdy będą gotowe wyciągamy i na patelnie wrzucamy cebulę i czosnek.Podusić przez chwile.W miseczce wymieszać jajko, śmietanę, parmezan.śmietanę dodajemy na patelnię z cebulą i gotujemy przez 2min cały czas mieszając.Gdy sos mamy już gotowy dodajemy szynkę i pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Makaron wykładamy na talerz polewamy sosem,posypujemy parmezanem i świeżą bazylią,


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń