Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z sosem szalotkowym

Tagliatelle z sosem szalotkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16192

Dodano:

Odsłon: 74

Proste, szybkie danie makaronowe.

Składniki

  • 2 szalotki
  • 50 g masła
  • 400 g pomidorków koktajlowych
  • mały pęczek bazylii
  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 70 g parmezanu
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szalotki drobno pokrojone zeszkliłem na maśle , ok. 5-7 minut, aż były bardzo miękkie.
    Dodałem pomidory, dusiłem przez 10 minut. Wymieszałem z bazylią, doprawiłem solą i pieprzem.

    Makaron ugotowałem al. Dente. Osączyłem ( zachowując trochę wody ), wrzuciłem do sosu dolewając odrobinę wody z gotowania, aby zagęścić sos. Lekko podgrzałem, podałem na ciepłych talerzach, posypałem startym parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń