Do góry

Dania główne Przepis na:

tagliatelle z tuńczykiem

tagliatelle z tuńczykiem

Autor: anetab

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano: 25.01.2011

Odsłon: 1881

szybko i smacznie

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron

  2. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na patelni w niewiejkiej ilości oleju

  3. Odsączyć tuńczyka i dodać do duszących się czosnku i cebuli

  4. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, na końcu dodać śmietanę.

  5. Makaron odcedzić, przełożyć do sosu, wymieszać , przełożyć na talerze, posypać parmezanem i... Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smak229 12 lipca 2012 polecam przepis na tagliatelle z tuńczykiem, kalmarami i szpinakiem :)
makaronowozdrowo.wordpress. com/2011/11/03/tagliatelle-z-tunczykiem/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetab 27 stycznia 2011 Tuńczyk w zalewie, a smażyć możesz według własnych upodobań, ja smażę na oleju rzepakowym (dobrze znosi wysokie temperatury) :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetab 27 stycznia 2011 Tuńczyk w sosie własny, a smażyć według upodobań, ja smażę na oleju rzepakowym.(podobno świetnie znosi wysokie temperatury) ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 26 stycznia 2011 Puszka tuńczyka ma być w zalewie własnej czy w oliwie? A cebulę i czosnek smażyć na oleju? (np. Kujawskim?) czy na oliwie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń