Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Dania z makaronu zawsze wychodzą.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ser ścieramy na tarce. Oliwki kroimy na mniejsze części. Warzywa (marchewka, cukinia, groszek, brokuły, kalafior, fasolka) dusimy na maśle około 10 minut. Ja użyłam warzyw gotowych na patelnię, ale można użyć surowych. Trzeba tylko pamiętać, że warzywa korzeniowe trzeba wcześniej podgotować aby nie były twarde. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw oraz przyprawy i mieszamy. Wszystko dusimy pod przykryciem jeszcze przez 5 minut. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy starty parmezan (około 4 garści) i mieszamy wszystko delikatnie. Trochę sera zostawiamy na potem. Gotowe danie posypujemy resztą sera i oliwkami. Szybko i smacznie!