Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z warzywami

Tagliatelle z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46358

Dodano:

Odsłon: 886

Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności.

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 500 g bobu
  • 500 g pomidorów malinowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 garść bazylii
  • 1 garść natki pietruszki
  • cukier
  • parmezan
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy.
    Makaron gotujemy al’ dente.
    Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory, obrany bób.
    Zioła również siekamy, dodajemy do sosu, podlewamy szklanką wody. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.Zagotowujemy.
    Makaron dodajemy do sosu, dokładnie łączymy.

    Podajemy ze świeżo startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń