Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zasmakował nam ten przepis. Jak zwykle sięgając po książkę J.O zawsze znajdziemy coś co nam zasmakuje. Oczywiście nie każdy przepis musi być idealny jak w książce zawsze można zastąpić składniki innymi.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 118
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 198
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 499
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 271
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 118
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 198
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 499
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 271
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzając zostawmy trochę wody z gotowania.
Na rozgrzaną patelnię lub szeroki garnek wlewamy oliwę ok. 1 łyżki, dodajemy masło, pokrojony czosnek i gałkę muszkatołową. Kiedy masło się stopi wrzucamy szpinak ( jeżeli jest mrożony podgrzewamy aż zredukuje ilość płynu) w przypadku świeżego trwa to około 5 min aż stanie się ciemny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę serek mascarpone i łyżkę wazową wody z gotowania makaronu. Zmniejszamy ogień i wolno gotujemy sos, jeżeli zajdzie potrzeba doprawiamy.
Do dużego naczynia ( może być garnek ) wrzucamy makaron, wlewamy gotowy sos, mieszamy po czym dodajemy starty parmezan i ponownie mieszamy. Na koniec pozostaje nam tylko zajadać.