Do góry

Przetwory Przepis na:

Tajska czerwona pasta curry

Tajska czerwona pasta curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 332

Dodano:

Odsłon: 6754

Idealny dodatek do orientalnych dań z drobiu czy owoców morza...

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować blender. Cebulę i trawę cytrynową oczyścić, pokroić na mniejsze częsci, wrzucić do blendera.

  2. Dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, obrany czosnek oraz kawałek imbiru, nasiona kolendry, kmin i keczup - wszystko dokładnie zmielić w melakserze.

  3. Do posiekanych składników dodać sos rybny, cukier, mleko kokosowe oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Zemleć raz jeszcze na gładką masę.

  4. Przelać do słoika, pozostawić na noc w lodówce dla połączenia smaków. Przechowywać max. 1 tydzień. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malwin77 12 maja 2011 U mnie dostępna jest w supermarketach, sklepach z orientalną żywnością. Myślę, że te destynacje lub sklepy "Kuchnie Świata". Pozdrawiam, i owocnych poszukiwań życzę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

leopard28 12 maja 2011 gdzie mozna kupic łodygi trawy cytrynowej ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń