Do góry

Sałatki Przepis na:

Tajska sałatka

Tajska sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 529

Dodano:

Odsłon: 3596

Sekretem tego dania, jest pyszny sos.

Składniki

  • 500 g różnych liści sałaty
  • garść pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 2 gruntowe ogórki, pokrojone w plasterki
  • 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w plasterki
  • garść liści kolendry
  • garść liści tajskiej bazylii
  • 1 papryczka chili, posiekana (do sosu)
  • 2 ząbki czosnku, posiekane (do sosu)
  • garść liści mięty, posiekanych (do sosu)
  • szczypta soli (do sosu)
  • 2 łyżeczki cukru (do sosu)
  • 2 łyżki sosu rybnego (do sosu)
  • 4 łyżki soku z cytryny (do sosu)
  • 1 łyżka oliwy (do sosu)
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki sosu mieszamy dokładnie ze sobą.

  2. Na talerzu układamy liście sałaty, pomidory, ogórek, cebulę oraz liście kolendry i bazylii. Polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 21 maja Uwielbiam salatki, ale takiej jeszcze nie jadlam. Sos jest bardzo ciekawy. Zabieram przepis i dziekuje. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń