Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to jedna z najbardziej popularnych potraw w Tajlandii. Jest tania i łatwa w przyrządzeniu.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 31
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 31
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Składniki
Kawałki bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut, tak aby pozbyć się gorzkiego smaku. Po 10 minutach dokładnie opłukać wodą i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Na patelni na dużym ogniu rozgrzać olej (2 łyżki), dodać kurczaka i smażyć przez 3-4 minuty. Wyjąć kurczaka z patelni.
Na patelnię dać 1 łyżkę oleju i smażyć cukinię i bakłażana przez 4-5 minut.
Dodać starty imbir, czosnek, cebulkę dymkę oraz pastę curry. Smażyć przez minutę.
Dodać bulion, mleko kokosowe i sos rybny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na średnim ogniu przez 10 minut.
Dodać usmażonego kurczaka i potrzymać na ogniu przez 2 minuty.
Dodać sok z limonki, zdjąć z ognia i natychmiast podawać, posypane kolendrą i orzechami.