Do góry

Dania główne Przepis na:

Tak zwana chińszczyzna

Przepis dnia 2011-08-08
Tak zwana chińszczyzna

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5793

Dodano: 22.07.2011

Odsłon: 32009

Bardzo proste, ale i bardzo smaczne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 Piersi kurczaka pokroiłam w cieniutkie plasterki. Wrzuciłam je na rozgrzaną oliwę, osoliłam i chwilę podsmażyłam. Po ok. 3 minutach wrzuciłam 500 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich i mieszając co jakiś czas, dusiłam pod przykryciem. Kiedy warzywa były gotowe, wlałam 100 ml śmietanki 30%, którą rozmieszałam ze szczyptą chili i pół łyżeczki imbiru. Pogowałam jeszcze minutkę, aby smaki się połączyły. Podałam (a jakże!) z ryżem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

JUSTYSIA24 27 lipca 2011 JA DO SWOJEJ CHIŃSZCZYZNY ZAWSZE GRZYBKI MUN DODAJĘ:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aramona 23 lipca 2011 Bardzo ciekawe i na pewno smaczne - dodaję do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 23 lipca 2011 Cudownie wygląda, pewnie też tak smakuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 22 lipca 2011 Robię podobną chińszczyznę. Pyszne, szybkie danie. Twoje też wygląda apetycznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń