Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Talarki ziemniaczane smażone z pikantnym salami i brokułem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36095
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 190
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 330
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 412
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36095
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 190
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 330
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 412
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia.
Brokuł podziel na różyczki, umyj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Osącz, ostudź.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Oliwę rozgrzej na patelni, włóż kiełbasę, podsmaż z obydwu stron. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu.
Na tę samą patelnię włóż plasterki ziemniaków, usmaż na złoto. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem (nadmiar oliwy możesz odlać). Dodaj kiełbasę, delikatnie wymieszaj, dodaj różyczki brokułowe, posyp startym serem. Chwilę podsmaż.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie