Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wysokobiałkowe, niskotłuszczowe, szybkie, proste, sycące Wiem, że takie dania to żadna filozofia, ale lubię je- kiedy mam mało czasu po powrocie ze szkoły zawsze się sprawdza, bo ugotowanie kaszy to kwestia 10-15 minut.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
Kaszę wsypujemy do garnka i zalewamy ok. szklanką wody.
Pod koniec gotowania wrzucamy do niej szpinak i fasolkę, mieszamy, czekając aż szpinak się rozmrozi.
Przyprawiamy wg uznania (polecam majeranek- świetnie komponuje się z fasolką i pieprz cayenne- dzięki niemu potrawa nie jest mdła).
Obtoczony w ziołach filet smażymy na oliwie.
Z garnka z kaszą odlewamy ewentualny nadmiar wody, wykładamy wszystko na talerz.