Do góry

Dania główne Przepis na:

Talerz "do syta"

Talerz do syta

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 277

Dodano:

Odsłon: 19241

wysokobiałkowe, niskotłuszczowe, szybkie, proste, sycące Wiem, że takie dania to żadna filozofia, ale lubię je- kiedy mam mało czasu po powrocie ze szkoły zawsze się sprawdza, bo ugotowanie kaszy to kwestia 10-15 minut.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypujemy do garnka i zalewamy ok. szklanką wody.

  2. Pod koniec gotowania wrzucamy do niej szpinak i fasolkę, mieszamy, czekając aż szpinak się rozmrozi.

  3. Przyprawiamy wg uznania (polecam majeranek- świetnie komponuje się z fasolką i pieprz cayenne- dzięki niemu potrawa nie jest mdła).

  4. Obtoczony w ziołach filet smażymy na oliwie.

  5. Z garnka z kaszą odlewamy ewentualny nadmiar wody, wykładamy wszystko na talerz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Aldonitka 08 lutego 2012 Protegmoi jesteś wspaniała! Od kilku miesięcy przeglądam smakera i inne portale kulinarne, ale tam nadal królują przepisy nie należące do moich preferencji. Gotując dla siebie na studiach też różnie kombinowałam, bo i dieta i samodzielne gotowanie, do tego zajęcia to wiadomo. Trzeba szybko, smacznie, zdrowo i konkretnie. Twoje przepisy do takich należą. I myślę, że na pewno spodoba się kilku paniom domu i zwiększając analogicznie proporcje przygotują coś zdrowo pysznego dla rodziny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martadn 19 kwietnia 2011 Świetny przepis! Właśnie go wypróbowałam :) Pozdrowionka dla Kuchareczki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martadn 19 kwietnia 2011 Świetny przepis! Właśnie go wypróbowałam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Davidoff 19 kwietnia 2011 Fajny pomysł Uwielbiam szpinak i fasolkę. Wypróbuję w wersji wegetariańskiej i zamiast piersi kurczaka dodam kotlety sojowe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

protegemoi 18 kwietnia 2011 tak, fasolkę daję z puszki, ale można też taką zwykłą namoczyć i ugotować- mi się to nie opłaca, bo gotuję tylko jedną porcję dla siebie, więc wygodniej mi z puszki ; )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mien1985 18 kwietnia 2011 Fajny przepis, tylko mam jedno pytanie czy fasolkę dajesz taką z puszki??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń