Do góry

Dania główne Przepis na:

Tańcowały dwa Michały czyli faszerowany kurczak duży i mały

Tańcowały dwa Michały czyli faszerowany kurczak duży i mały

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 5253

A teraz proponuje kurczaki faszerowane mięsem. pieczarkami ,włoszczyzną i ciastem naleśnikowym.

Składniki

  • Dwa kurczaki jeden około 2 kg drugi 1.5 kg
  • Wyciągamy z nich kości i filety, jak kto potrafi.
  • Farsz:
  • 1 kg mięsa wieprzowego mielonego
  • 80 dag pieczarek-podpiekamy na patelni
  • paski włoszczyzny najlepiej kupić takie mrożone w paczce ok. 30 dag
  • 4 upieczone średnie naleśniki (pokroić w cienkie paseczki)
  • pieprz, sól, majeranek, lubczyk,czosnek,cebulka smażona
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dwa kurczaki jeden około 2 kg drugi 1.5 kg. Wyciągamy z nich kości i filety, jak kto potrafi.
    Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą i doprawiamy jak kto woli.
    Faszerujemy kurczaki. Następnie nacieram je olejem wcieram w nie paprykę słodką i ziołową przyprawę do kurczaka. Wkładam do piekarnika na około półtorej godziny co jakiś czas podlewając kurczaki bulionem sporządzonym z kostki drobiowej rosołowej rozpuszczonej w pół szklance wody by kurczaki nie były suche.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 maja 2014 Wyluzować kurczaki, szacun dziewczyno :)
Danie pierwsza liga :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń