Do góry

Przekąski Przepis na:

Tapenada, czyli pasta z hiszpańskich oliwek

Tapenada, czyli pasta z hiszpańskich oliwek

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 4311

Pyszna przekąska.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oliwki pozbawiamy pestek, jeśli je posiadają i miksujemy w malakserze lub siekamy bardzo drobno. Dodajemy pociętą drobno paprykę ostrą, natkę pietruszki, czosnek najlepiej podpieczony, sól, oliwę z oliwek i ocet. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy i odstawiamy do lodówki. Najlepiej przygotowujemy ja na dzień przed spożyciem. Podajemy z grzankami z bagietki lub ciabaty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hanka78 17 listopada 2011 Pycha:-). Major chcesz przepisy bez oliwek, ależ masz ich setki na Smakerze. Dużo osób lubi oliwki. Ja poproszę o jeszcze:-).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 16 listopada 2011 Pycha! A ja proszę o jak najwięcej przepisów z tymi FANTASTYCZNYMI oliwkami. :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń