Do góry

Desery Przepis na:

Tapioka z winogronem

Tapioka z winogronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1003

Dodano:

Odsłon: 822

Szybki deser tapioka z dodatkiem winogron, smacznie i zdrowo.

Składniki

  • Tapioka 1/2 szklanki
  • Winogrona
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tapiokę namaczamy na noc w 2 szklankach wody. Przelewamy do rondelka, dodajemy kilka winogron przekrojonych na połowę i zagotowujemy mieszając.
    Namoczona tapioka bardzo szybko rozkleja się ma konsystencję galaretki z kuleczkami.

    Przelewamy do pucharków, wyjdą 2 porcje.
    Dekorujemy winogronami i listkiem mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 06 października 2017 Koniecznie muszę wyciągnąć tę tapiokę i coś z niej zrobić. ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń