Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Przepyszna tarta robiona na cieście francuskim. Tania i łatwa w przygotowaniu.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Boczek pokroiłem na cienkie , wąskie paski , usmażyłem na patelni , aż były chrupkie i rumiane. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem , dookoła formujemy rant , nakłuwamy ciasto widelcem. Rozłożyłem boczek , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.