Do góry

Desery Przepis na:

Tarta biały puch z malinami

Tarta biały puch z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11359

Dodano:

Odsłon: 2512

Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :)

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Margaryna 200 gram
  • Cukier 2 ½ łyżki
  • Proszek do pieczenia 1 ½ łyżeczki
  • Żółtka jaja 4 szt.
  • Składniki na masę:
  • Białka 4 szt.
  • Cukier ¾ szklanki
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Budyń waniliowy 1 ½ opakowania
  • Olej ½ szklanki
  • Składniki dodatkowe:
  • Maliny około 1 szklanka
  • Konfitura malinowa
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

    Wykonanie masy:

    Białka ubijamy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i budyń. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Podpieczony spód smarujemy konfitura, a następnie wylewamy masę.

  2. Układamy maliny, a na górę ścieramy zamrożone ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń