Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta brokułowa z cukinią"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 288
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 288
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Składniki
Ciasto rozmroź. Warzywa w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz. Cukinię oraz marchewki pokrój w plasterki, a brokuły podziel na różyczki. Pokrojone warzywa ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie, odcedź, osącz.
Cebulę oraz czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso. Wlej przecier. Duś pod przykryciem 15 minut. Pod koniec mięsną masę przypraw solą, pieprzem, ziołami oraz ostrą papryką.
Odetnij pasek ciasta, resztę rozwałkuj. Plackiem wylep formę. Na spodzie rozłóż mięso i warzywa. Z pozostałego ciasta zrób dekoracyjną kratkę. Posmaruj ją roztrzepanym żółtkiem. Piecz 25 minut w 200°C.Źródło: Naj