Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta czekoladowa pod bezową pierzynką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Spód: czekoladę stop w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Herbatniki drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z czekoladą. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Spód i brzegi wylep przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na godzinę.
Masa: sok zagotuj z cukrem oraz winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami i z masłem, rozsmaruj na spodzie.
Beza: z białek i cukru ubij pianę. 2/3 bezy rozsmaruj na masie, resztę przełóż do szprycy i wyciśnij rozetki wokół brzegu tarty. Piecz 10–15 minut w 200 st.Źródło: Tina