Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta daktylowa z powidłami"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 530
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 530
Składniki
Mąkę zagnieć z masłem i żółtkiem. Dodaj cukier, posie kane daktyle i figi. Całość wymieszaj, owiń w folię spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.
Formę żaroodporną wysmaruj masłem, wylep ciastem i ponakłuwaj widelcem.
Wstaw tartę na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Wyjmij ją na chwilę, posmaruj powidłami wymieszanymi z ryżem i piecz jeszcze 10 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Muras</strong>Źródło: Kurier TV