Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta francuska bezglutenowa z szynką parmeńską warzywami i jajkiem

Przepis dnia 2017-05-02
Tarta francuska bezglutenowa z szynką parmeńską warzywami i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 160

Dodano:

Odsłon: 635

Pyszny lunch polecam

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego bezglutenowego
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 garście szpinaku świeżego
  • Pół cebuli czerwonej
  • 8 pomidorków koktailowych
  • 1 mały brokuł
  • 2 jajka z wolnego wybiegu
  • Ulubiony sos (u mnie jogurtowy)
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Formuje koło z ciasta jak na pizze brzegi przygniatam widelcem robie wzorek i robię dziurki w cieście widelcem następnie kładę na papierze do pieczenia na blaszce do pizzy i układam szynkę szpinak,pomidorki pokrojone na pół oraz cebule w plasterkach brokuła rozdzielam na różyczki i układam wkoło piekę w 180 stopniach około 40 min do złotego koloru 10 min przed końcem wbijam jajka na wierzch i czekam aby się ścieły podaje z sosem jogurtowym
    Smacznego:-):-):-):-):-):-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń