Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta gruszkowo-czekoladowa"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Czas przygotowania: 60 minut (bez chłodzenia). Poziom: trudny
Ubij masło z cukrem, a potem stopniowo dodaj jajka i kwaśną śmietanę w temperaturze pokojowej. Na koniec dosyp przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Piecz 35 minut w 170°C.
Odstaw spód do schłodzenia, najlepiej do następnego dnia. Wyjmij spód z formy i rozłóż na nim odcedzone gruszki z kompotu. Rozpuść czekoladę i poczekaj, aż ostygnie. Nie może jednak stwardnieć.
Ubij twaróg z bitą śmietaną i ostrożnie dodaj czekoladę. Natychmiast rozprowadź krem na torcie i wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj świeżymi gruszkami.Źródło: TV14