Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta gruszkowo-czekoladowa"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 445
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32618
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 78
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 445
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32618
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 78
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię, włóż na 30 min do lodówki. Wylep formę o śr. 27 cm, ponakłuwaj. Piecz ok. 20 min w 190°C. Gruszki obierz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki. Gruszki zalej kompotem, zagotuj, ostudź. Odcedź.
Kompot wymieszaj z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Mleko zagotuj z czekoladą i cukrem, wlej kompot, zagotuj. Ciepłą masę wylej na ciasto, ułóż gruszki. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie