Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jabłkowa"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Dwa jabłka pokrój w półplasterki, resztę obierz i zetrzyj na tarce.
suche (mąkę, cukier, kaszę i proszek do pieczenia) wymieszaj i podziel na trzy równe części.
W małej blaszce po bokach ułóż kawałki owoców. Na dno wsyp 1/3 mieszanki mącznej i pokryj ją częścią tartych jabłek. Tak przygotuj trzy warstwy. Na wierzchu umieść pokrojone w plastry masło.
Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 40 minut. Gotowe udekoruj według uznania.
Czas: 90 min. 1 porcja = 240 kcalŹródło: Kurier TV