Do góry

Desery Przepis na:

Tarta jabłkowa z masłem orzechowym i miodem

Tarta jabłkowa z masłem orzechowym i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2868

Dodano:

Odsłon: 4451

Pyszny i prosty deser.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Ciasto francuskie kroimy na 3 płaty o wielkości ok. 13 x 26 cm i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Masło orzechowe przekładamy do miseczki i podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji, dodajemy 2 łyżki miodu i mieszamy. Masę nakładamy na ciasto francuskie zostawiając ok. 1-2 cm od brzegów. Jabłka obieramy i przekrawamy na pół, wydrążamy i kroimy na plasterki o szer. 1 cm. Tak przygotowane jabłka kładziemy wzdłuż jeden po drugim, do końca ciasta. Posypujemy lekko sypkim cukrem i polewamy miodem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30-35 do momentu, aż ciasto będzie złotego koloru. Przed podaniem możemy lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 23 maja 2012 Świetny pomysł, prosty, dekoracyjny, do wykorzystania z różnymi masami i kremami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń