Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta jogurtowa z czereśniami

Tarta jogurtowa z czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11047

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Tarta jogurtowa z czereśniami"

Składniki

  • 20 dag mąki pszennej jajko
  • 10 dag margaryny
  • 5 dag cukru pudru
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • szczypta soli Masa opak. jogurtu greckiego (360 g)
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • opak. budyniu waniliowego
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • czereśnie (bez pestek)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z mąki, kakao, szczypty soli, cukru, jajka, margaryny i wody zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je, wykładam nim formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 20 min w temp. 180oC.

  2. Robię masę: ubijam białka, dodaję połowę cukru. Żółtka miksuję z resztą cukru, dokładam porcjami budyń.

  3. Ostrożnie łączę pianę z białek z żółtkami. Do- daję jogurt i olej, mieszam.

  4. Rozkładam masę na przestudzonym spodzie tarty, na masie czereśnie. Piekę 30-40 min w 170oC.

  5. 80 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcji

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń