Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta marchewkowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia.
Marchewki obierz i pokrój wzdłuż. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 10 minutach odsącz i drobno pokrój. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Posyp rodzynkami i pokruszoną fetą. Zalej masą z roztrzepanych jajek i jogurtu (doprawioną musztardą, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem). Na wierzchu ułóż marchewki. Całość oprósz przyprawami.
Piecz w temp. 180° C przez 40 minut.Źródło: Na żywo