Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta orzechowa z jarzynami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę, mielone orzechy włoskie, margarynę, 2 łyżki oliwy, szczyptę soli i 4 łyżki lodowatej wody wyrabiamy na gładkie ciasto.
Wkładamy na 50 minut do lodówki. Rozwałkowanym ciastem wylepiamy jedną głębszą lub dwie płytkie blachy do pieczenia tart. Zapiekamy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.
Na pozostałą rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w paski, przygotowaną paprykę, różyczki brokułów, pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, groszek i kukurydzę z puszki. Smażymy 10 minut. Podsmażone warzywa wykładamy na ciasto, posypujemy solą i pieprzem.
Jajka mieszamy z mlekiem i startym żółtym serem. Zalewamy warzywa. Zapiekamy 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190oC.
Wartość odżywcza jednej porcji: 360 kcal, Białko: 21 g, Tłuszcz: 28 g, Węglowodany: 37 gŹródło: Rewia