Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 301
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 341
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 75
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 301
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 341
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę siekam z zimnym masłem, dodaję jajko i szczyptę soli. Zagniatam ciasto, formuję z niego kulę. Owijam w folię i chowam na godzinę do lodówki. Szpinak odparowuję na patelni, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przyprawiam muszkatem, solą i pieprzem. Na łyżce oleju smażę pokrojoną w kostkę kiełbasę i obraną, posiekaną cebulę. Studzę.
Ciastem wylepiam spód posmarowanej masłem formy na tartę (o śr. 26 cm), nakłuwam widelcem. Piekę 15 minut w 180 st. Na podpieczony spód wykładam kiełbasę z cebulką.
Jajka miksuję ze śmietaną, solą i pieprzem. Wylewam na kiełbasę, rozkładam szpinak. Papryki kroję na mniejsze oraz większe kawałki, układam je fantazyjnie na warstwie szpinaku. Piekę ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina