Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta pieczarkowo-ananasowa"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Składniki
Umyte jajka wybijamy do szklanki. Mąkę, drożdże, ciepłą wodę, oliwę, cukier, sól i rozmieszane jajka wyrabiamy w misce przez kilka minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy, posypujemy solą i pieprzem. Dusimy na łyżce oliwy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na reszcie oliwy. Dodajemy obrane, pokrojone pieczarki, podlewamy łyżką wody, dusimy. Ogórki kroimy w paski.
Ciastem wylepiamy prostokątną blachę, na ciasto wykładamy wszystkie , ozdabiamy kratką z pokrojonych w paseczki, osączonych z syropu ananasów, pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 3 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 294 kcal. Białko: 11 g/ Tłuszcz: 9 g/Węglowodany: 19 g.Źródło: Rewia