Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta Ratatouille

Tarta Ratatouille

Autor: Beatrice

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 17.08.2012

Odsłon: 1100

Proste, szybkie w wykonaniu, smaczne, idalne na obiad czy kolację

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płat ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym lub sokiem pomiodorowym dosyć obficie pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu z każdej strony

  2. W międzyczasie kroimy bakłażana na w miarę równej grubości plasterki, solimy, pozostawiamy na durszlaku, aby pozbyć się goryczy ok. 15 minut. Po tym czasie lekko odsączamy. Podobnie kroimy cukinię oraz paprykę. Na sosie pomidorowym układamy rzędami na przemian warzywa, solimy i pieprzymy oraz przyprawiamy świeżym/suszonym tymiankiem. Na koniec lekko skrapiamy oliwą.

  3. Pieczemy ok. 25 - 30 minut w 180 stopniach aż warzywa będą ładnie zgrillowane a brzegi rumiane. Po wyjęciu można pokruszyć fetę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń