Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Posiekaj mąkę z masłem. Dodaj oliwę, jedno jajko, wodę i szybko zagnieć ciasto.
Ciasto owiń folią i wstaw na minimum godzinę do lodówki. Rozmrożoną i osuszoną rybę pokrój na kawałki. Pomidory pokrój na ćwiartki. Bób po rozmrożeniu wyłuskaj ze skórki. Natłuszczoną i wysypaną mąką formę wyłóż rozwałkowanym ciastem i nakłuj widelcem. Opiecz na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Cztery jajka połącz ze śmietaną i serem, dopraw solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłóż rybę, bób, pomidory i zalej sosem śmietanowo-serowym. Piecz dalej ok. 20 min. Tartę podawaj udekorowaną gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 40 minut (bez chłodzenia ciasta) 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień