Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta ryżowa z jabłkami

Tarta ryżowa z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10862

Dodano:

Odsłon: 266

Coś dobrego dla naszych pociech.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na maśle. Ryż ugotować w mleku zmieszanym z osoloną wodą. Następnie wymieszać jabłka z ryżem, żółtkami utartymi z cukrem cynamonem i ubitą pianą z białek. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wysypanej wiórkami i zapiec około pół godziny w temperaturze 170 stopni. Można podać z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń