Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco do kawki, proste ciacho z kwaskowatymi borówkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto prócz kakao zagniatamy, wstawiamy do lodówki na 30 minut. Naszym ciastem wyklejamy foremkę do tarty, najpierw dobrze wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką. Nakłuwamy widelcem i posypujemy kakao. Składniki na masę czyli ser, jajka,cukry, mąkę,śmietankę i sok z cytryny miksujemy na gładko. Wylewamy na ciasto i układamy borówki.
Pieczemy ok godziny w 180 stopniach, ja w piekarniku umieściłam naczynie z wodą by sernik był bardziej wilgotny. Po upieczeniu możemy polać odrobiną roztopionej czekolady.