Do góry

Desery Przepis na:

Tarta śliwkowa o smaku krówki

Tarta śliwkowa o smaku krówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14362

Dodano:

Odsłon: 700

Tarta, o jakiej marzysz.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Masło posiekać z mąką, żółtkami, cukrem i solą. Następnie zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce.

    Wykonanie placka:

    Śliwki umyć, pokroić na połówki i usunąć pestki. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, wyłożyć formę posmarowaną wcześniej tłuszczem, wyciągnąć brzegi, nakłuć widelcem i zapiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Następnie posmarować masą krówkową.

  2. Ułożyć śliwki- skórką do dołu.

  3. Wstawić ponownie do nagrzanego piekarnika na 15 minut.

  4. W między czasie białka ubić na sztywno, dodawać porcjami cukier a na koniec wsypać budyń. Następnie wlać olej, delikatnie wymieszać, wyłożyć na śliwki.

  5. Zapiec przez 15 minut w tej samej temperaturze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń