Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śliwkowa z pianką i kruszonką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto podziel na 2/3 i 1/3, schłodź. Większą częścią wyłóż dno blaszki (24 na 24 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Śliwki przekrój na pół, wypestkuj. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż śliwki skórką do dołu.
Pianka: białka ubij z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Posmaruj śliwki, posyp resztą ciasta. Piecz 45 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie