Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Pestki słonecznika zrumień na suchej patelni, posiekaj. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj trochę soli, masło oraz 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, duś kilka minut, przestudź. Twaróg utrzyj z pozostałymi jajkami. Wymieszaj z masą szpinakową i słonecznikiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Formę do tarty posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na stolnicy posypanej mąką. Formę wylep plackiem. Na spodzie rozsmaruj nadzienie serowo- szpinakowe. Tartę piecz ok. 45 minut w temp. 185 st.Źródło: Naj