Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta szpinakowa z pomidorami i fetą"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 278
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 837
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 278
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 837
Składniki
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Na godzinę wkładamy do lodówki, a następnie wałkujemy na dwa placki. Ciastem wylepiamy nasmarowane tłuszczem, wysypane bułką tartą formy. Podpiekamy na jasny kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy rozmrożony, lekko odciśnięty z wody szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę smażymy, by odparować cały płyn.
Masę szpinakową wykładamy na podpieczone tarty. Wokół brzegów układamy plastry pomidorów. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą.
Jajka miksujemy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wylewamy na farsz. Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 175°C.
Czas przygotowania: 65 minut. Cena jednej porcji: około 3,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 334 kcal. Białko: 12 g/ Tłuszcz: 22,3 g/Węglowodany: 21 g.Źródło: Rewia