Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta warzywna na drożdżowym cieście

Tarta warzywna na drożdżowym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1970

Dodano:

Odsłon: 238

Dałam ciasto drożdżowe, gdyż jest mniej kaloryczne. A całość bardzo smaczna.

Składniki

  • 1 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. ciepłego mleka
  • 1 opakowanie drożdży suchych instant
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jajka wiejskie
  • 1/2 czerwonej lub żółtej papryki
  • 1/2 pora
  • 1 cerwona cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, 1-2 łyżki pomidorów suszonych "Kamis"
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, szczyptę soli, cukier i mleko. Zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny.

  2. Foremkę do tarty wysmarować masłem. Wylepić ją ciastem. Ułożyć pokrojone warzywa. Lekko ubić jajka z solą w oddzielnym naczyniu. Wylać je na warzywa. Posypać przyprawami. Piec w 180 st. C 25-30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 marca Bardzo apetycznie wygląda ta tarta :) Pytanie za 100 pkt: Co zrobić z obiadem, po zjedzeniu takiej? ;) Tylko nie mów, żeby na jutro przełożyć xD Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 marca Pyszna,coś dla mnie,moje smaki:)Dodatkowo ładnie się prezentuje:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń