Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z bezą i czerwonymi porzeczkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i posiekaj z masłem. Wbij żółtka, zagnieć ciasto, wylep formę do tart.
Oczyszczone porzeczki posyp cukrem, odstaw na godzinę. Odcedź sok, owoce wysyp na ciasto. Białka ubij na sztywno, nałóż dekoracyjnie na ciasto. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 70 min, cena 1,35 zł, kalorie 186 kcal.
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Takie jest życie