Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cukinią"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1061
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1061
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 127
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników, krótko zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Obie cukinie umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i odstaw na sitku, aby puściły nadmiar soku. Śmietankę oraz jajka dokładnie wymieszaj, dodaj pokruszony ser pleśniowy i starty żółty oraz przyprawy.
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę do tarty. Nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC na 20 min (powinno się zezłocić). Na podpieczone ciasto wyłóż cukinię, wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną z serami i piecz jeszcze przez ok. 20 minut.Źródło: Świat kobiety