Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z dynią i boczkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dolej osoloną wodę i zagnieć. Owiń ciasto folią spożywczą, po czym włóż na godzinę do lodówki.
Dynię pokrój w plastry, a jajka zmiksuj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Formę nasmaruj tłuszczem, oprósz mąką i wyklej surowym ciastem. Wstaw je na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy będzie dobrze podpieczone, ułóż na nim plastry dyni oraz boczku i zalej śmietaną z jajkami.
Ponownie włóż do piekarnika na pół godziny. Gotowe udekoruj ziołami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV