Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obawiałam się tego połączenia, bo chociaż z dynią już miałam trochę do czynienia, to nadal nie byłam przekonana do tego wariantu. odwazyłam się i nie żałuję ... tarta jest bardzo dobra, aromatyczna, godna polecenia :-)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 795
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 795
Składniki
Formę do tarty posmarowac tłuszczem i wypełnic ją ciastem francuskim. Piec w temp. 200 stopni kilka min. do lekkiego zrumienienia. Dynię pokrojoną w średnią kostkę przesmażyć na maśle z dodatkiem drobno pokrojonego czosnku (do momentu kiedy dynia delikatnie zmięknie). Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem, odstawić do przestudzenia. Jajko wymieszać z mlekiem (zrobiłam to blenderem) i przyprawic solą i pieprzem (ponieważ dynia sama w sobie jest raczej mdła, dodałam dosyć duzo pieprzu żeby smak był wyrazisty).Dynię wyłożyć na ciasto, na wierzch posypać pokrojony na kawałki ser i zalać masą jajeczno-mleczną.
Całośc piec w temp. 180 stopni ok. 35-40 min. Smacznego :-)