Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta a wlasciwie kisz (quiche) z koprem wloskim w miodzie i z sosem serowym. Sos zawdziecza swój specjalny smak serkowi plesniowemu. Bardzo smaczne danie, proste i szybkie (nie liczac czasu pieczenia)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Fenkul pokroic, zmieszac w foremce z 4 lyzkami oliwy i miodem. Piec ok. 45 min. w temp. 150° C Foremke na tarte wylozyc papierem do pieczenia, wlozyc plat ciasta, nakluc widelcem i piec ok. 15 min. w temp. 200° C. Nastepnie zmniejszyc temperature do 180° C, nalozyc na ciasto upieczony fenkul. Roztrzepac jajka, dodac mleko, ser i pokruszony ser plesniowy, doprawic pieprzem. Fenkul zalac sosem i piec w temp. 180° C ok. 30 min.
Podawac na cieplo np. z salata.