Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z fetą i pomidorami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wstaw na godzinę do lodówki.
Schłodzone lekko rozwałkuj, po czym wylep nim dno i boki żaroodpornej formy.
Wstaw tartę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 10 minut.
Rozmrożony szpinak dopraw i wrzuć na patelnię z roz topionym masłem. Dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj go ze śmietaną, a następnie wyłóż na podpieczoną tartę.
Na wierzchu rozłóż plastry pomidora i pokrojoną fetę. Piecz jeszcze kwadrans.
Czas przygotowania: 45 min , ilość kalorii na 1 porcję: 360, stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax