Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z jabłkami i kruszonką"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 137
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 137
Składniki
Natłuść naczynie do pieczenia (24 cm).
Na ciasto wymieszaj mikserem mąkę, proszek do pieczenia, cukier i masło. Dodaj żółtko i wodę. Wymieszaj na gładkie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na placek grub. 5 mm (podsypuj mąką) i przenieś do przygotowanego naczynia. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Na farsz wymieszaj jabłka, masło i cukier. Podgrzewaj, mieszając, 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyjmij z lodówki ciasto i przykryj je pergaminem. Dociąż papier suchymi ziarnami fasoli i wstaw ciasto do piekarnika. Piecz 20 minut.
Zdejmij z ciasta fasolę i pergamin, piecz jeszcze 5 minut.
Wymieszaj wszystkie kruszonki. Wyłóż uduszone jabłka na ciasto. Posyp je czarnymi porzeczkami i kruszonką. Piecz 35-40 minut, aż kruszonka się zezłoci. Podawaj z jogurtem lub sosem waniliowym.Źródło: Olivia