Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą i grzybami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6496
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 140
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6496
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 140
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 824
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, rozwałkować. Jeden krążek rozłożyć w formie wysmarowanej 2 łyżkami masła i obsypanej bułką, nakłuć.
Spód tarty piec 10 min w 180oC. Kapustę opłukać, przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody, dodać podsmażone na reszcie masła oczyszczone i pokrojone grzyby, posiekaną cebulę, połówki śliwek, dusić 50 min pod przykryciem, wystudzić, doprawić, wymieszać z posiekaną natką, wyłożyć na spodzie, przykryć resztą ciasta, piec 15 min w 180oC.
Do kapusty dodaj kilka liści laurowych, kulki ziela angielskiego, szczyptę cynamonu i łyżkę naturalnego miodu. Pychota!
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium