Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kiełbasą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
<strong>Przepis przysłała pani Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>
ZAPROŚ NAS DO SIEBIE!
Tarta: wymieszaj proszek do pieczenia z mąką, szczyptą soli. Stop margarynę. Kiedy ostygnie, wymieszaj z mąką oraz żółtkiem. Zagnieć ciasto. Wylep formę do tart. Wstaw ją do gorącego piekarnika. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij formę z piekarnika.
Obraną cebulę posiekaj, kiełbasę pokrój w cienkie talarki. Oba podsmaż na oleju. Przypraw farsz oregano, czosnkiem, papryką oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż na podpieczone ciasto. Piecz tartę dalsze 15 minut w tej samej temperaturze. Przed podaniem udekoruj majonezem oraz szczypiorkiem. Do farszu z kiełbasą możesz dodać trochę podsmażonych pieczarek, a wierzch tarty posypać startym żółtym serem. Będzie bardziej sycąca.Źródło: Takie jest życie